Bitcoin, Goudprijzen vallen als troefkaart prijst ‚Grote beursnummers‘!

Een correctie van de goud- en zilverprijs valt samen met een daling van 3,45% van de Bitcoinprijs, omdat deze onder de $11.500 is gezakt.

Na een spannende wekelijkse afsluiting waarbij de prijs van Bitcoin (BTC) voor de tweede keer deze maand boven de $12.000 kwam te liggen, is de digitale asset in een stroomversnelling geraakt en onder de $11.500 gezakt.

Het vroegere weerstandsniveau van $11.800 heeft opnieuw niet gefunctioneerd als steun, en op het moment van schrijven is de prijs van Bitcoin gedaald tot onder $11.600 om de stijgende trendlijnsteun te testen op $11.550.

Het onvermogen van Bitcoin om boven de $12.000-$11.800 zone te blijven, komt doordat de goudprijs 3,6% corrigeerde en daalde tot onder het recordniveau van $1.950. De prijs van zilver daalde ook met 6,85%, wat de eerste significante pullback is sinds het in 2020 een hoogtepunt bereikte van $29,85 op 7 augustus.

De prijscorrelatie tussen Bitcoin Future en goud is een vaak besproken onderwerp onder analisten, en in juli volgde de prijsactie tussen de twee elkaar op tot nieuwe hoogtepunten. Het is dus niet verwonderlijk dat de prijs van Bitcoin nu corrigeert naast goud en zilver.

Ondertussen lieten de Amerikaanse markten een sterke openheid zien, met de S&P 500 vanmorgen met negen punten en de Dow Jones Industrial Average met 300 punten. Dit komt nadat president Donald Trump een executive order heeft getekend om de federale pandemiebestrijding uit te breiden naar furloughed en werkloze Amerikanen.

„Big Stock Market Numbers!“ de president twitterde vandaag ook, wat samenviel met de openingsbijeenkomst van de markt.

De markten verwachten meer economische stimulans van de Fed…

Vorige week betekende een onderbreking in de onderhandelingen tussen de Amerikaanse wetgevers dat de werkloosheidsuitkeringen afliepen, net als een moratorium op huisuitzettingen, en sommige analisten vreesden dat dit een negatieve invloed zou hebben op de markten.

Terwijl goud, zilver en Bitcoin een tijdelijke top lijken te hebben bereikt, interpreteren investeerders misschien Trump’s uitvoerende orde en de verwachte tweede fase van de economische stimulans als een teken dat de Federal Reserve de economie zal blijven ondersteunen totdat de pandemie afneemt.

Of dit sterk genoeg is om beleggers aan te moedigen hun hedge in goud, zilver en Bitcoin te laten vallen, moet nog blijken.

Toen de prijs van Bitcoin terugliep, zagen een aantal altcoins ook kleine verliezen. Ether (ETH) daalde met 2,57%, Chainlink’s LINK corrigeerde met 7,51% en Bitcoin Cash (BCH) zag een verlies van 4,72%.

Ondertussen, is Tezos (XTZ) een standout onder altcoins, handhavend een 7.44% aanwinst na het bereiken van een nieuwe hoogte van alle tijden bij $4.46 op 11 Augustus.

Volgens CoinMarketCap, bevindt het algemene cryptocurrency markt GLB zich nu bij $354.2 miljard. De dominantie-index van Bitcoin staat momenteel op 60,5%, de laagste waarde sinds de prijspiek van juni 2019.