DeFi-token fortsätter att blöda när Bitcoin dominerar

Mycket av intresset och hype kring den decentraliserade finanssektorn (DeFi) som uppstod under den senaste sommaren har verkligen börjat minska, särskilt när det gäller symboliska priser. Många av de bäst presterande DeFi-tillgångarna tappar fortfarande ut trots den hausse på den bredare kryptovalutamarknaden.

När det gäller det totala värdet låst ser DeFi-utrymmet fortfarande hausseartat med bara en nedgång på 8% i kryptosäkerhet över hela ekosystemet sedan dess högsta tid. Den nuvarande siffran ligger på 11,3 miljarder dollar enligt DeFi Pulse, men den dollar-denominerade mätvärdet kan förbli hög på grund av Ethereums priser som återvinner $ 400.

Samma sak kan dock inte sägas för de flesta DeFi-relaterade tokens, eftersom de flesta fortsätter att tanka medan Bitcoins marknadsandel långsamt förbrukar dem. Messari-forskaren Jack Purdy skyller detta på en övermättnad av projekt i kombination med att inte tillräckligt med nytt kapital kommer in i rymden.

DeFi Dump Fortsätter

Fonder som snabbt kastades i DeFi-tokens under sommaren verkar flytta in i Bitcoin eftersom BTC nyligen nådde en nästan treårig topp på 14 400 $. Om man tittar på de bästa tokensna enligt protokoll, lider Uniswaps UNI bland de övriga med ytterligare 5% nedgång hittills på dagen och handlas för 1,82 USD.

Sedan sin högsta nivå på nästan 8 dollar i mitten av september har UNI tappat 76%. Den nedgången kan mycket väl fördjupas ytterligare när tokenodlingen upphör den 17 november och miljoner dumpas på marknaden.

Att flytta ner i listan till andra plats när det gäller protokollet TVL är kryptostabil MakerDAO, som faktiskt håller bra eftersom dess inbyggda MKR-token har varit relativt stabil när det gäller pris det senaste året. Wrapped Bitcoin är tredje i termer av TVL och det har också ökat till rekordnivåer på över 2 miljarder dollar av BTC tokenized på Ethereum.

Mer smärta i horisonten

Compound Finance COMP-token fortsätter att slå med en nedgång på 74% från sin topp, medan Aaves 100x-system för att minska utbudet av token inte har hindrat sin nya tillgång från att dumpa 52% sedan denna tid förra månaden.

Curve DAO-token, CRV, befinner sig i en värld av ont att förlora ytterligare 4% idag och upprörande 98% sedan dess allra högsta nivå under DeFi-hype i mitten av augusti. Synthetix har ökat under året men har fortfarande dumpat 64% sedan toppen på $ 7,50 i slutet av augusti.

Yearn Finance YFI ökade till massiva $ 44 000 vid toppen av DeFi FOMO men har sedan dess dumpat 80% till nuvarande priser runt $ 8 450. Smärtan är ännu större för flotten från andra DeFi-dubbelgångare som Sushi och Swerve, som praktiskt taget har kollapsat i digitalt damm.