‚Digital arkeologi‘: MoonCats-prosjekt med lang sovende rides NFT-mani til månen

Det andre ikke-soppbare samleobjektet noensinne på Ethereum ser nytt liv

Siden overflod av nye algoritmisk-genererte ikke-soppbare token-prosjekter reduserer premien på digital sjeldenhet, har digital historie og å være blant de „første“ blitt en mer pålitelig verdikilde. Som et resultat blir lenge glemte prosjekter avdekket av kjede-sleuths, og i går kan de ha truffet gull på deres største funn noensinne.

Klokka 07.00 UTC 12. mars la Twitter-brukeren og NFT-samleren “ETHoard” ut en kort tråd på det som kan være det nest no-ustabile samleobjektet noensinne, lansert på Ethereum, MoonCats

I følge Etherscan er MoonCatsRescue- kontrakten 1310 dager gammel, først skrevet til Ethereum 9. august 2017. Det vil bety at MoonCats er forut for CryptoKitties, NFT-prosjektet som er kreditert med popularisering av NFT-er, med tre måneder, og på samme måte bare er et snakk yngre enn CryptoPunks , OG NFT-prosjektet på Ethereum.

Brukere satte seg raskt på å finne ut hvordan de kunne samhandle med kontraktene manuelt via Etherscan, siden nettstedets front lenge hadde gått bort.

Den første MoonCat som ble laget på 992 dager, kom til det digitale livet klokken 14:52 UTC

På det tidspunktet rapporterte brukerne at kostnadene for å samhandle med kontrakten for å “redde” kattene var mellom $ 50 og $ 200 (noen spekulerer i at bensinprisene steg på grunn av MoonCat-gruvedriftens etterspørsel), og kostnaden for å pakke dem inn slik at de kunne bli oppført på NFT-markedet Opensea løp oppover på $ 200. Alle 25.600 katter ble preget i løpet av få timer.

Gulvprisen for katter på Opensea har steget så høyt som .8 ETH på utgivelsestidspunktet – nettkattresucers omtrent $ 1000 fortjeneste per katt. Det har vært 715 ETH verdt med aktivitet, og har presset prosjektet til toppen av forskjellige volumtavler, og det er allerede kommet nye lokalsamfunn .

Den bemerkelsesverdige historien har blitt sammenlignet av noen som en form for digital arkeologi, der skattejegere fant en fortapt historie:

„Etter min mening var det vi var vitne til i går, den digitale ekvivalenten til å oppdage historiske gjenstander,“ sa MoonCat-samleren Elmo . „Selv om det kanskje høres hyperbolsk ut akkurat nå, tror jeg historien vil se tilbake på disse tilsynelatende rudimentære kunstverkene som de første trinnene i å banebryte veksten innen digital kunst.“