First Mover: Gale Bitcoin-til-DeFi-kryptomarkeder kan være et nyt hjem for kapitalisme

Bitcoin var lidt lavere tidligt på fredag ​​og forlod cryptocurrency på sporet for sin første ugentlige prisfald siden midten af ​​juli.

Den største cryptocurrency brød over $ 12.000 tidligere i ugen og lykkedes ikke at holde gevinsten, skønt John Willock, administrerende direktør for kryptoaktivitetschef Tritum, fortalte CoinDesk torsdag, at „måske har vi $ 13.500 i den næste fase op i de kommende dage.“

Du læser First Mover , CoinDesk’s daglige markedsnyhedsbrev

Samlet af CoinDesk Markets Team starter First Mover din dag med det mest opdaterede stemning omkring kryptomarkeder, som naturligvis aldrig lukker, og sætter sammen enhver vild swing i bitcoin og mere. Vi følger penge, så du ikke behøver det. Du kan tilmelde dig her .

De europæiske aktier var oppe, og euroen var nede i begyndelsen af ​​fredag, da investorer fortsatte med at satse på teknologiandele og et vaccinegreb, mens de trak friske tegn på, at den økonomiske genopretning falter. Dollaren var på vej mod sin første ugentlige gevinst siden midten af ​​juni.

”Det ser næsten ud som om hele crypto-markedet tager sine signaler fra den amerikanske dollar,” fortæller Mati Greenspan, grundlægger af valutabehandlings- og cryptocurrency-analysefirmaet Quantum Economics, til abonnenter i en e-mail.

Markedsbevægelser

Selv efter at have vokset sig 100 gange i de sidste fem år, er hele aktiveringsklassen cryptocurrency, der har en samlet markedsvurdering på 372 milliarder dollars , kun en brøkdel af det amerikanske aktiemarked på 35 billioner dollars .

Det, der overrasker, er, at stadig nye markeder med digital aktiv muligvis er mere rationelle og funktionelle i disse dage end Wall Street: De forskellige op- og nedture af tokenpriser udsender bona fide markedssignaler, der peger på projekter og muligheder, hvor kapital er berettiget, og investorer reagerer.

Mainstream investeringsanalytikere og Wall Street Journal-spaltister hævder nu sagligt, at aktiemarkedet kun er opmuntret af dette års 3 billioner dollars pengeudskrivning fra Federal Reserve .

Sikker på, bitcoin har draget fordel af opfattelsen af, at den største cryptocurrency muligvis drager fordel af inflationen, da mange investorer ser det som en afskærmning mod valutafbrydelse, svarende til guld.

Meget mere fascinerende er kapitalstrømmene til de semi-autonome udlåns- og handelssystemer, der bygges oven på Ethereum og andre blockchains under rubrikken „decentral finansiering“ eller DeFi.

Et rigtigt marked?

Stigende tokenpriser for projekter som Aave , Chainlink , Compound og Curve , for ikke at nævne held og lykke-forklare-dette-til-dine-venner outliers som Yam og Spaghetti , har faktisk tiltrukket kapital, i det mindste til strækninger. Ifølge DeFi-puls er den samlede værdi, der er sokket væk i platformene, springet ti gange i år til 7 milliarder dollars.

Det kan alt sammen bare være spekulativ hype , men det kan faktisk være at foretrække frem for de globale valutamarkeder, der er stærkt påvirket, hvis de ikke kontrolleres af centralbankens embedsmænd.

Inden for det økosystem med digitalt aktiv har investorer fundet ud af, hvordan man hurtigt kan allokere og omfordele kapital, når nye muligheder opstår.

CoinDesks Daniel Cawrey rapporterede torsdag, at saftigt afkast på DeFi-markedet får nogle investorer til at skifte væk i det mindste midlertidigt fra at placere deres penge i optionskontrakter på bitcoin.

„Hver derivathandler, der ledte efter trinvis udbytte og gearet afkast, er blevet plettet af størrelsen af ​​bevægelser i DeFi,“ fortalte Viashl Shah, grundlægger af derivaterbørs Alpha5, til Cawrey. ”Naturligvis dikterer kapitalomkostninger i det mindste en vis opmærksomhed på den måde.”